در واقع خالکوبی وارد کردن رنگدانههایی به لایههای پوست است که در نهایت میتواند منجر به ایجاد یک شکل یا نقش بر روی پوست فرد شود. خالکوبیها بسته به اینکه در کدام لایه از پوست فرد قرار میگیرد متفاوت هستند به عنوان مثال، اگر خالکوبی در لایه بالایی پوست قرار گیرد، پس از مدتی که پوست بدن شروع به ریزش میکند تاتو نیز ناپدید میشود؛ در ادامه با ما در مقاله تاتو برای اهدای خون جمهوری هنر همراه باشید.
[rp id=”697″]
خالکوبی برای اهدای خون
توجه داشته باشید که به این نوع خالکوبیها که بر لایههای اولی پوست انجام میگیرد، خالکوبی موقت میگویند اما اگر جوهر و رنگ مواد خالکوبی به لایه زیرین و دوم پوست تزریق شود، خالکوبی از بین نمیرود و به آن خالکوبی دائمی میگویند.
خون در آزمایشگاه تولید نمیشود و کمبود آن برای بسیاری از بیمارستانها با افزایش تعداد بیماران یک امر جدی و حیاتی است. اگر تصمیم به اهدای خون دارید، شما میتوانید جان بسیاری از افراد را نجات دهید اما همه افراد نمیتوانند خون اهدا کنند، زیرا بیماریها و عفونتها از طریق خون قابل انتقال بوده و برخی از افراد به دلیل انجام تتو از اهدا خون معاف هستند.
در بهترین حالت شما تا چهار ماه بعد از انجام تاتو برای اهدای خون معافیت دارید و حداقل معافیت اهدا خون چهار ماهه است اما در برخی از مراکز حتی قبل از چهار ماهگی با شرط ارائه گواهی خالکوبی مبنی بر استفاده از وسایل استریل و رعایت موازین بهداشتی مجاز به اهدا هستید.
ارائه گواهی صادر شده از مرکز محل خالکوبی و یا ارائه گواهی توسط خود شما به این مراکز کافی است تا آنها آخرین سابقه انجام خالکوبی را بررسی کنند و در صورتی که زمان معافیت شما از اهدای خون به پایان رسیده باشد، وجود تاتو برای اهدای خون در همه مرکزها بدون مانع است.
[rp id=”935″]
داشتن تتو برای اهدای خون
امروزه انجام خالکوبی در مقایسه با گذشته بسیار در بین جوانان رایج شده است اما متخصصان پوست توصیه میکنند از انجام خالکوبی خودداری شود زیرا باعث عوارض جدی و آسیب میشود.
انجام خالکوبی و تاتو علاوه بر احتمال انتقال بیماریهایی مانند هپاتیت و ایدز، باعث بروز انواع عفونتهای باکتریایی، ویروسی و قارچی، ایجاد گوشت اضافی، آلرژیهای پوست از جمله قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن میشود.
از آنجایی که زنان دارای خالکوبی بسیار بیشتر از سایرین به عفونتهای منتقله از طریق خون مبتلا میشوند، گروههای انتقال خون، زنان دارای تاتو برای اهدای خون را حداقل به مدت شش ماه منع کرده اند.
هم چنین خطر ابتلا به هپاتیت در زنان دارای تتو بسیار بیشتر از سایر افراد است بنابراین سازمانهای انتقال خون با محدود کردن شش ماهه تا یک ساله این افراد از اهدای خون، این امکان را ایجاد کرده اند که بیماریهای عفونی تشخیص داده شود و از انتقال این بیماری ها به افراد جلوگیری شود.
به گفته کارشناسان، خالکوبی سد محافظ پوست را میشکند و سلامت افراد را به خطر میاندازد. علاوه بر آن در صورت عدم استریل نشدن تجهیزات خالکوبی، بیماریهایی مانند ایدز قابل انتقال است. همان طور که میدانید بیماری ایدز یک بیماری به شدت واگیردار است که تا به حال درمانی برای آن کشف نشده است و تنها میتوان از گسترش آن پیشگیری کرد.
[rp id=”923″]
افراد خالکوبی در معرض بیماری های منتقله از راه خون قرار میگیرند و در دسته معافیت های یک ساله و موقت قرار میگیرند و پس از پایان مهلت معافیت تاتو برای اهدای خون، بازگشت به چرخه اهدا برای این افراد بدون هیچ مانعی انجام میشود.
تاتو در اهدای خون
محرومیت اهدای خون بعد از خالکوبی دائمی نیست و کسانی را که سابقه خالکوبی، طب سوزنی، سوراخ کردن گوش، حجامت، الکترولیز یا استفاده از زالو درمانی را دارند به مدت 12 ماه منع میکند.
افرادی که به طور مرتب خون اهدا میکنند و سابقه اهدای خون حداقل دو بار در سال را دارند، از تتو پرهیز میکنند. به عنوان مثال ورزشکار و فوتبالیست مشهور کریستیانو رونالدو به طور مرتب خون اهدا میکند و به همین دلیل است از انجام هرگونه تتو برای اهدای خون اجتناب میکند.
دلیل محرومیت تاتو برای اهدای خون این است که انجام تغییرات در بدن همیشه با خطراتی برای سلامتی همراه است و روش خالکوبی در بین آن ها یکی از خطرناک ترین روش ها محسوب میشود. همه روش های تاتو پر خطر و تهاجمی محسوب میشوند زیرا برای این کار پوست خراش داده شده و نقوش با رنگ هایی مانند جوهر، سرمه یا رنگ های شیمیایی ایجاد میشوند.
انجام تتو و خالکوبی به دلیل خطراتی مانند رنگ های غیر بهداشتی، سوزن هایی با تاریخ انقضا منسوخ شده یا تجهیزات نگهداری شده در شرایط غیر استریل، به عنوان یک روش پرخطر در نظر گرفته میشود و اگر این اقدامات در مراکز غیر استاندارد انجام شود عفونت بیماری های منتقله از طریق خون وجود خواهد داشت.
سازمان انتقال خون ایران برای اهدای خون از افراد دارای سابقه عمل های زیبایی مانند تزریق بوتاکس، کاشت مو، لیزر درمانی و روش پی آر پی به شرطی که در مراکز بهداشتی درمانی دارای مجوز و با استفاده از تجهیزات استریل و یک بار مصرف انجام شود محدودیتی ایجاد نکرده است و در صورت بهبود زخم و عدم وجود عفونت میتوان خون اهدا کرد.